دوره 6، شماره 22 - ( 1-1395 )                   جلد 6 شماره 22 صفحات 28-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tebyanian H, Otroshi B, Karami A, Babavalian H. Enzyme production of Bacillus in submerged culture. NCMBJ 2016; 6 (22) :23-28
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-806-fa.html
تبیانیان حمید، اطروشی بهزاد، کرمی علی، باباولیان حمید. تولید آنزیم توسط باسیلوس در محیط کشت غوطه ور . مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1395; 6 (22) :23-28

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-806-fa.html


باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران.
چکیده:   (8476 مشاهده)

سابقه و هدف: پروتئازها رده­ای از آنزیم­ها می باشد و به دلیل نقش­های فیزیولوژیک و کاربردهای تجاری موقعیت بسیار ارزشمندی دارند. پروتئازهای قلیایی ایجاد توسط شده توسط گونه های جنس Bacillus به دلیل ثبات حرارتی و پایداری که در pH های متفاوت دارند از اهمیت ویژه ای برخوردارند. در این تحقیق که با هدف بررسی مقایسه ای دو روش کشت بسته و نیمه پیوسته در محیط کشت غوطه ور برای تولید آنزیم پروتئاز قلیایی با سوبسترای گلوکز 2، 10 و20 درصد  انجام شد.

مواد و روش ها: باکتریها از جنس Bacillus از خاک های قلیایی استان گیلان جداسازی و پس از غربالگری بررسی تولید آنزیم به طور هم زمان در دو روش کشت بسته و نیمه پیوسته از نظر تولید آنزیم مورد ارزیابی قرار گرفت.

یافته ها:  بررسی مقایسه ای دو سیستم در بهترین حالت نشان از تولید 3/2 برابری در کشت نیمه پیوسته با گلوکز2 درصد  U/ml 207/0 در مقایسه با U/ml 088/0 در کشت بسته بوده و حاکی از برتری این روش بر روش بسته است.

نتیجه گیری: سویه Bacillus جدا سازی شده توان تولید آنزیم پروتئاز قلیایی در هر دو روش کشت را دارد اما فعالیت آنزیمی در کشت نیمه پیوسته در مقایسه با کشت بسته 3/2 برابر بیشتر بود.

واژه‌های کلیدی: آنزیم، کشت غوطه ور، Bacillus
متن کامل [PDF 298 kb]   (7144 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: سلولی و مولکولی
دریافت: 1395/3/17 | پذیرش: 1395/3/17 | انتشار: 1395/3/17

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb