دوره 6، شماره 22 - ( 1-1395 )                   جلد 6 شماره 22 صفحات 50-41 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rajabi A, Abbaspoor H, M. Sinaki J. Study the chemical stimuli effects of Methyl Jasmonate and Salicylic acid on stimulation of Hypericin production in Hypericum (Hypericum perforatum L.). NCMBJ 2016; 6 (22) :41-50
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-809-fa.html
رجبی امیر، عباسپور حسین، مسعود سینکی جعفر. بررسی اثر محرک‌های شیمیایی متیل ‌جاسمونات و سالیسیلیک اسید بر تحریک تولید هایپرسین در گیاه گل‌ راعی (perforatum Hypericum). مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1395; 6 (22) :41-50

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-809-fa.html


گروه کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان،دامغان، ایران ، amir.rajabi1368@gmail.com
چکیده:   (12591 مشاهده)

سابقه و هدف: در این پژوهش، اثر محرک­ های­ شیمیایی متیل­ جاسمونات و سالیسیلیک اسید در محیط کشت ­پایه (MS) بر تحریک تولید هایپرسین در یک دوره 42 روزه مورد بررسی قرار گرفت.

مواد و روش ­ها: ریز نمونه­ های برگ و ساقه به محیط MS حاوی محرک ­های متیل­ جاسمونات و محرک سالیسیلیک اسید منتقل شدند. عصاره ­های متانولی این گیاه به وسیله دستگاه HPLC به منظور بررسی تغییرات در میزان هایپرسین مورد تحلیل قرار گرفتند.

یافته­ ها­: نتایج نشان دادند که غلظت 100 میکرومولار متیل ­جاسمونات نسبت به سایر غلظت ­­ها بیش ترین میزان هایپرسین (66/34%) را تولید می­کند. هم چنین نیز استفاده از غلظت ­های بیشتر از 100 میکرومولار سالیسیلیک اسید باعث از بین رفتن نمونه های کشت بافتی گیاه گل راعی می­شود.

نتیجه گیری: محرک شیمیایی متیل­ جاسمونات در افزایش میزان هایپرسین در کشت بافت گل­ راعی بسیار تاثیر داشته است. اما محرک شیمیایی سالیسیلیک اسید تاثیر محسوسی در افزایش میزان هایپرسین در گیاه گل راعی نداشت.

متن کامل [PDF 2089 kb]   (7782 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: بیوشیمی
دریافت: 1395/3/17 | پذیرش: 1395/3/17 | انتشار: 1395/3/17

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb