دوره 2، شماره 6 - ( 3-1391 )                   جلد 2 شماره 6 صفحات 65-59 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


گروه بیولوژی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران ، nasimadibzadeh@gmail.com
چکیده:   (31737 مشاهده)

سابقه و هدف: کلاژن دارای کاربرد های فراوانی در زمینه داروسازی و پزشکی، تهیه محصولات بهداشتی و آرایشی و صنایع غذایی می باشد. در سال های اخیر توجه زیادی به جداسازی کلاژن از موجودات دریایی شده است که علت آن عدم محدودیت استفاده از آن در رژیم غذایی و عدم ابتلا به بیماری های TSE1 و2 BSE می باشد. هدف از انجام این تحقیق استخراج کلاژن از دیواره خیار دریایی    Holothuria parva و مقایسه ساختاری آن با کلاژن نوع I مهره داران می باشد.

مواد و روش ها: در این تحقیق جهت مقایسه ساختاری کلاژن حل شده با پپسین (PSC3) استخراج شده از دیواره خیار دریایی جنس Holothuria parva و کلاژن نوع I مهره داران (Type I Calf skin) از آزمون های سدیم دو دسیل سولفات پلی آکریل آمید ژل الکتروفورز 4(SDS-PAGE)، طیف بینی مادون قرمز تبدیل فوریه (5 FT-IR) و کالری متری روبشی دیفرانسیلی6(DSC ) استفاده شده است.

یافته ها: الگوی پروتئینی SDS-PAGE کلاژن حل شده با پپسین استخراج شده از دیواره خیار دریایی و نمونه کلاژن نوع I مهره داران نشان می دهد که قسمت عمده در هر دو کلاژن از زنجیره 1 α با وزن تقریبی kDa 130 و مقدار جزئی β وγ تشکیل شده اند با این تفاوت که درPSC استخراج شده از خیار دریایی به صورت ساختار 3(α1) و در کلاژن نوع I مهره داران به صورت 2α2 (α1) می باشد. طیف FT-IR کلاژن حل شده با پپسین دارای یک باند پهن در ناحیه 1-cm 3420  و باند تیز در ناحیه1-cm 11638 می باشد که شباهت زیادی به طیف FT-IR کلاژن نوع I مهره داران دارد. از آزمون DSC ماکزیمم دمای انتقالیPSC، 94/46 درجه سانتی گراد تعیین گردید که نشان دهنده پایداری حرارتی کمتر نسبت به کلاژن نوع I مهره داران (62 درجه سانتی گراد) می باشد.

نتیجه گیری: کلاژن استخراج شده از خیار دریایی  Holothuria parva نوع I تعیین شده و با توجه به پایداری حرارتی مناسب می تواند در مصارف صنعتی مورد استفاده قرار گیرد. همچنین پایین بودن ماکزیمم دمای انتقالی کلاژن استخراج شده نشان دهنده محتوی کمتر ایمنو اسیدهای پرولین و هیدروکسی پرولین نسبت به کلاژن نوع I مهره داران می باشد.

کلمات کلیدی: Holothuria parva  خیار دریایی،SDS-PAGE ،DSC ،FT-IR، کلاژن حل شده با پپسین (PSC)

متن کامل [PDF 815 kb]   (227 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: بیوشیمی
دریافت: 1391/4/7 | انتشار: 1391/3/26

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.