دوره 6، شماره 22 - ( 1-1395 )                   جلد 6 شماره 22 صفحات 40-35 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Riyazi P, Nejatzadeh F, Valizadegan E. Effect of irrigation and Zinc nutrition on growth and yield of essential oil (Salvia officinalis L.). NCMBJ 2016; 6 (22) :35-40
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-808-fa.html
ریاضی پریا، نجات زاده فاطمه، ولیزادگان ابراهیم. تأثیر آبیاری و تغذیه روی بر رشد و میزان عملکرد اسانس گیاه مریم گلی (Salvia officinalis L.). مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1395; 6 (22) :35-40

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-808-fa.html


دا نشگاه آزاد اسلامی واحد خوی ، fnejatzadeh@yahoo.com
چکیده:   (9507 مشاهده)

 سابقه و هدف:  به منظور بررسی تأثیر آبیاری و تغذیه روی بر رشد و خواص آنتی اکسیدانی گیاه مریم گلی (Salvia officinalis L.) آزمایشی در بهار 1392 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد خوی به اجرا درآمد.

مواد و روش­ ها: آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار انجام شد. در این آزمایش تأثیر آبیاری در چهار سطح شامل 40، 60، 80 و 100 درصد ظرفیت زراعی (FC) و تغذیه روی در چهار سطح شامل صفر، 5/2، 5 و 10 میلی گرم در کیلوگرم از منبع سولفات روی مورد بررسی قرار گرفت.

یافته­ ها: نتایج آزمایش نشان داد که تأثیر آبیاری بر روی ارتفاع گیاه، تعداد برگ، قطر ساقه اصلی، وزن تر و وزن خشک گیاه معنی دار (1% p≤) بود. بیشترین عملکرد اسانس (91/20 کیلوگرم در هکتار) از تیمار 100% رطوبت بدست آمد.

بحث: هم چنین نتایج نشان داد که محلولپاشی روی، بر روی ارتفاع گیاه، تعداد شاخه های فرعی، تعداد برگ، تعداد میانگره، وزن تر و خشک و درصد اسانس معنی دار  (1% p≤) بود. محلولپاشی روی تنها بر روی قطر ساقه اصلی و آبیاری و محلوپاشی روی، بر روی صفت ارتفاع گیاه در سطح دار  (5% p≤) معنی دار بود. به طوری که بیشترین عملکرد اسانس (81/15)  از تیمار 5/2 میلی گرم سولفات روی بدست آمد.

نتیجه گیری: توصیه می شود برای افزایش عملکرد اسانس گیاه دارویی مریم گلی از تیمار رطوبت 100% و محلولپاشی روی 5/2 میلی گرم استفاده گردد.

متن کامل [PDF 445 kb]   (4594 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: فارماکولوژی
دریافت: 1395/3/17 | پذیرش: 1395/3/17 | انتشار: 1395/3/17

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb