دوره 6، شماره 22 - ( 1-1395 )                   جلد 6 شماره 22 صفحات 90-83 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، اراک، ایران ، atena.bazjoo@yahoo.com
چکیده:   (10171 مشاهده)

سابقه و هدف: دیابت یکی از مهترین اختلالات متابولیک است که شیوع آن به سرعت رو به گشترش بوده و می‌تواند و مشکلات درمانی فراوانی را سبب گردد. عدم وجود درمان مناسب برای این بیماری سبب گشته استفاده از پروبیوتیک‌ها در درمان و پیشگیری از این بیماری مورد توجه قرار گیرد. در این تحقیق اثر باسیلوس سوبتی‌لیس JQ61819˓ به عنوان پروبیوتیک بومی ایران به همراه عصاره زیره سبز  بر  بهبود الگوی لپیدی و قند خون در رت نر نژاد ویستار مدل دیابتی بررسی شد.

مواد و روش‌ها: 35 رت نر نژاد ویستار  به صورت تصادفی در 5 گروه تقسیم به شرح زیر تقسیم شدند: کنترل منفی˓ کنترل مثبت دیابتی˓ پروبیوتیک˓ زیره سبز ،پروبیوتیک به همراه زیره. پس از ۲۱ روز رت‌ها با اتر بیهوش و پس از خونگیری از قلب، میزان قند خون، پروفایل لیپیدی، رت‌ها در هر گروه تعیین گشت.

یافته ­ها: در پی توسعه دیابت سطوح قند خون، کلسترول و تری گلیسرید در رت‌ها افزایش یافته و مصرف پروبیوتیک و زیره و مصرف توام این کارایی بالایی در کنترل قند خون داشت (حداکثر 2/62٪). مصرف توام این دو ترکیب سبب کاهش معنی‌دار کلسترول، تری‌گلیسرید در رت‌های دبابتی گشت.

نتیجه‌گیری: استفاده از پروبیوتیک بومی باسیلوس سوبتی لیس به تنهایی و یا همراه عصاره زیره میتواند در کنترل قند خون مبتلایان به دیابت مفید باشد.

متن کامل [PDF 319 kb]   (3334 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: پروبیوتیک
دریافت: 1395/3/17 | پذیرش: 1395/3/17 | انتشار: 1395/3/17

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.