دوره 6، شماره 23 - ( 4-1395 )                   جلد 6 شماره 23 صفحات 110-105 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Talebzadeh S, Zaker Bostanabad S, Nazari R. Study and Comparison of Diagnostic Methods (Culture–Molecular) for Brucella in the Samples Isolated from Patients Suspected to Brucellosis in Different Regions of Tehran. NCMBJ 2016; 6 (23) :105-110
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-849-fa.html
طالب زاده سارا، ذاکر بستان آباد سعید، نظری راضیه. مطالعه و مقایسه روش های تشخیصی ( کشت - مولکولی) بروسلا در نمونه های جدا شده از بیماران مشکوک به تب مالت در مناطق مختلف تهران. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1395; 6 (23) :105-110

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-849-fa.html


گروه بیولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند، پرند، ایران ، SaeedZaker20@yahoo.com
چکیده:   (8425 مشاهده)

سابقه و هدف: بروسلوزیس یک از بیماریهای  زنوئوز بوده و در بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایران، یک مشکل اساسی بهداشت جامعه می باشد. روش های جدید تشخیصی دارای حساسیت بالایی بوده و خطر عفونت در پرسنل آزمایشگاهی را به حداقل رسانده و از اهمیت بالایی برخوردار هستند. از جمله روش هایی که این مزایا را دارند، واکنش زنجیره ای پلیمراز است. در مطالعه حاضر روش های تشخیصی کشت و مولکولی بروسلا در نمونه های جدا شده از بیماران مشکوک به تب مالت در مناطق مختلف تهران مورد مقایسه و ارزیابی  قرار گرفت.

مواد و روش ها: از 100 بیمار مشکوک به بروسلوز دارای علائم بیماری که به آزمایشگاه مسعود تهران، بیمارستان بقیه الله و علوم پزشکی ایران مراجعه کرده بودند نمونه گیری خون انجام شد. نمونه ها در محیط کشت کاستاندا تلقیح شده و در شرایط دمایی 0C37 و %5 دی اکسیدکربن، به مدت 21 تا 30 روز انکوبه گردید. استخراج ژنوم با کیت تجاری و  PCR طبق پروتوکل استاندارد انجام گرفت.

یافته ها: از 10۰ نمونه خون گرفته شده از افراد مشکوک به بروسلوز، کشت دو نمونه مثبت  شد درحالی که پس از انجامPCR ، 15 نمونه مثبت شدند. حساسیت روش PCR،100 درصد و ویژگی آن 86.73 درصد تعیین شد.

 بحث: کشت بروسلا با توجه به سخت رشد بودن باکتری همیشه موفقیت آمیز نمی باشد و همچنین رشد و کشت نیاز به ارگانیسم زنده دارد و بسیاری از ارگانیسم حین نمونه گیری و یا بدلیل مصرف آنتی بیوتیک از بین می روند این عوامل ممکن است بیانگر حساسیت پائین آن در مقایسه با PCR باشد.

نتیجه گیری:  تکنیک PCR در مقایسه با روش کشت از حساسیت بالاتری برخوردار می باشد. لذا این موضوع می تواند دلیلی برای جایگزین شدن این روش به عنوان روش تشخیصی سریع در آزمایشگاه ها باشد.

واژه‌های کلیدی: بروسلوز، کشت، PCR
متن کامل [PDF 440 kb]   (15 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: میکروبیولوژی
دریافت: 1395/6/29 | پذیرش: 1395/6/29 | انتشار: 1395/6/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb