دوره 6، شماره 23 - ( 4-1395 )                   جلد 6 شماره 23 صفحات 94-87 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soleimani N, Ebraze N. Evaluate anti-bacterial effects of cinnamomun verum and ferula gummosa essential oil on some pathogen gram positive and negative bacteria. NCMBJ 2016; 6 (23) :87-94
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-853-fa.html
سلیمانی ندا، ابرازه نسیم. ارزیابی اثرات ضد باکتریایی اسانس گیاه (Cinnamomum Verum) و گیاه (gummosa Ferula) بر روی تعدادی از باکتری های گرم مثبت و گرم منفی. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1395; 6 (23) :87-94

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-853-fa.html


1- گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران ، N_soleimani@sbu.ac.ir
چکیده:   (7927 مشاهده)

سابقه و اهداف: مصرف روزا فزون آنتی­ بیوتیک ­ها علیه عفونت ناشی از باکتری ­ها سبب افزایش مقاومت دارویی شده است .همین امر سبب گردیده تا مطالعه های وسیعی بر روی ترکیب های گیاهی با خاصیت ضد میکربی و اثر بخشی بیش تر به عنوان جایگزین آنتی بیوتیکی صورت گیرد. هدف از این تحقیق، ارزیابی اثرات متقابل داروئی و فعالیت ضد باکتریایی اسانس دارچین Cinnamomun) Verum) و اسانس باریجه (Ferula Gummosa) بر ضد تعدادی از  باکتری های گرم مثبت و گرم منفی می باشد.

مواد و روش ها: اسانس دارچین از چوب ساقه درختچه آن و اسانس باریجه از شیره ریشه گیاه به دست می­آید. برای بررسی عمل کرد ضد باکتریایی اسانس از روش چاهک گذاری و تعیین حداقل غلظت مهاری (MIC) بر روی چندین رده استاندارد باکتریایی استفاده شد.

یافته ­ها: بر اساس تست چاهک گذاری در آگار بیش ترین میزان هاله عدم رشد در مورد دارچین مربوط به استافیلوکوکوس ساپروفیتیکوس با قطر هاله mm47 و در مورد باریجه مربوط به استافیلوکوکوس اپیدرمایدیس باقطر هاله mm  33 مشاهده شد. نتایج MIC نشان داد که اسانس دارچین بیش ترین میزان مهار کنندگی را بر روی استافیلوکوکوس ساپروفیتیکوس دارد.

نتیجه ­گیری: نتایج این بررسی پیشنهاد می­کند که اسانس های دارچین و باریجه می­توانند به تنهایی یا در ترکیب با سایر عوامل ضد میکربی برای درمان عفونت ­های باکتریایی موثر باشد.

متن کامل [PDF 418 kb]   (10 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: میکروبیولوژی
دریافت: 1395/6/29 | پذیرش: 1395/6/29 | انتشار: 1395/6/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb